KLASSIEKER AFGELAST

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De competitiewedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gaat zondag niet door. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met de gemeente Amsterdam en de politie.

Door de zware sneeuwval zouden er volgens de betrokken partijen voor toeschouwers zeer onveilige situaties kunnen ontstaan op de wegen naar het stadion. Ook is er beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam.

,,Dit is natuurlijk bijzonder vervelend, voor alle partijen'', aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB. ,,Het is een overmachtsituatie. We hadden afgesproken zondagochtend vroeg de situatie te bekijken omdat de hoop bestond dat de wedstrijd gespeeld zou kunnen worden. Dat zou voor iedereen het beste zijn, ook in verband met de volle speeldagenkalender. Helaas is dat niet het geval. Dan moeten we reeel zijn en volgen we het advies van de lokale autoriteiten op.''

De KNVB heeft de wedstrijd nu vastgesteld op woensdag 19 januari om 20.00 uur. Op die dag wordt ook de vrijdag afgelaste wedstrijd tussen FC Twente en Heracles Almelo ingehaald.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113639/KLASSIEKER_AFGELAST.html