Ajax-top ziet af van bonus na fors verlies

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Financieel directeur Jeroen Slop en commercieel directeur Henri van der Aat hebben besloten af te zien van een bonus waar zij recht op hadden. Dat maakte Ajax maandag bekend tijdens de aandeelhoudersvergadering.

De twee bestuurders hadden ondanks een verliesgevend jaar, Ajax sloot het boekjaar af met een verlies van ruim twintig miljoen euro, recht op een bonus. "Op hun eigen initiatief is de bonus niet uitgekeerd", liet voorzitter Uri Coronel weten in De Telegraaf. "En er is bepaald dat ze daar met ingang van volgend jaar ook geen recht op hebben als er geen operationele winst is."

Eén van de aanwezige aandeelhouders betichtte Van der Aat van belangenverstrengeling. "Van der Aat krijgt een bonus op basis van de commerciële resultaten, waarvan ook de recettes deel uitmaken. Er is veel commotie geweest over de hoogte van de toegangsprijzen voor de Champions League. De kaarten waren extreem duur. Dat is een conflict of interest."

Coronel sloot zich aan bij de opmerking van de aandeelhouder. "U hebt een punt. Daar zullen we met de directie over praten. Wellicht moeten we naar het aantal toeschouwers kijken in plaats van de recette."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113612/Ajax_top_ziet_af_van_bonus_na_fors_verlies.html