'Cruijff benadert Hiddink voor functie bij Ajax'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Johan Cruijff heeft Guus Hiddink benaderd om de algemene technische leiding op zich te nemen bij Ajax. Hiddink zou binnenkort wel eens zijn baan als bondscoach van Turkije kunnen verliezen en heeft in het verleden al aangegeven graag een keer in zijn woonplaats aan de slag te gaan.Dat meldt Voetbal International. De in Amsterdam woonachtige Hiddink zou in Zürich rondom de presentatie van het Nederlands/Belgische WK-bid door Cruijff gepolst zijn.

Hiddink kan bij Ajax een plaats in de Raad van Commissarissen innemen. De geboren Achterhoeker zou de man moeten worden die het technische beleid van de club zou moeten uitzetten en controleren.

Vorig jaar zei Hiddink in een interview met Sportweek dat hij wel eens gebeld zou willen worden door Ajax. ,,Natuurlijk zit ik nu vast (aan Rusland op dat moment, red.), maar ik zou in de toekomst best door Ajax heen willen knuppelen." Ook voerde de voormalige Oranje-bondscoach al eens oriënterende gesprekken met oud-Ajax-voorzitter John Jaakke. (tekst: AD.nl)

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113610/_Cruijff_benadert_Hiddink_voor_functie_bij_Ajax_.html

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Johan Cruijff
Clubleden: John Jaakke