Ajax moet spelers verkopen om winst te maken [VIDEO]

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax zal dit seizoen wederom verlies maken, ondanks deelname aan de lucratieve Champions League. Alleen verkoop van spelers in de winterstop kan nog voor nettowinst zorgen.

Vorig seizoen leed Ajax, zoals verwacht, een megaverlies van 22,8 miljoen euro, het op één na grootste verlies sinds de beursgang in 1998. Dit is voor een groot deel te wijten aan het missen van de Champions League. Dit seizoen plaatste de Amsterdamse voetbalclub zich wel voor het miljoenenbal, maar dit is onvoldoende om uit de verliezen te geraken.

Ajax rekent opnieuw op operationeel verlies, meldt de club vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers. De deelname aan de Champions League zal het operationeel resultaat - de uitgaven en inkomsten van de club exclusief transfers - met minimaal tien miljoen euro verbeteren. Dat is onvoldoende. Vorig seizoen kwam Ajax uit op een operationeel verlies van 13,5 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_112766/Ajax_moet_spelers_verkopen_om_winst_te_maken__VIDEO_.html