‘Functioneringsgesprek hielp Jong Ajax aan zege’

Jong Ajax heeft maandagavond voor een kleine sensatie gezorgd door een 2-0 achterstand tegen Jong PSV om te zetten in een overwinning. In het Philips Stadion incasseerde Jong Ajax al na tien minuten twee goals tegen, maar dankzij een kleine metamorfose in de rust wisten de Amsterdammers de wedstrijd toch nog te winnen. Alfons Groenendijk was na afloop tevreden over zijn ploeg, maar er moest een functioneringsgesprek aan te pas komen om het elftal in de rust nog meer te motiveren. Groenendijk stelde een kritische maar duidelijke vraag: “Ik heb ze in de rust gevraagd: Waarom speel je bij Jong Ajax?”

De trainer moest ingrijpen in de rust: “Dat is wat een coach moet doen. Hij moet spelers beïnvloeden en raken. Als je in de eerste helft ziet dat de helft van de spelers met een fotocamera op het veld staan, dan ben je niet bij de les,” vertelt hij. ”Ik weet wat de jongens kunnen, want ik werk elke dag met ze. Wij waren onder de indruk van het een en het ander. Ik heb ze gevraagd in de rust: Waarom speel je bij Jong Ajax? Ga je mij vertellen waarom dat is? Je kon dus wel spreken van een functioneringsgesprek in de rust.”