Ajax A1 declasseert NAC Breda in bekerduel

De A1 van Ajax is het officiële seizoen goed begonnen met een ruime overwinning op de leeftijdgenoten van NAC Breda. In eigen huis werd het maar liefst 6-1. De Amsterdammers kwamen al vroeg op een 2-0 voorsprong en gingen rusten met een 3-1 stand, in de tweede helft werd het scorebord nog drie keer gebruikt, waardoor er aan het einde van de wedstrijd een 6-1 uitslag stond.

Elton Acolatse en Melvin Vissers wisten Ajax A1 al binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong te zetten. Queensy Menig maakte daar vlak voor rust 3-0 van, maar NAC Breda deed vlak na die goal voor het eerst iets terug. In de tweede helft scoorden Djavan Anderson, Ricardo Kishna en Serhat Cakmak, waardoor de ruime thuiszege dus tot stand kwam.

Voor Kishna was de treffer extra bijzonder. De jeugdspeler beschikt over ontzettend veel talent, maar heeft dat nooit langdurig laten zien vanwege blessures. Kishna maakte zaterdag zijn rentree na een uur spelen en wist al na een klein kwartier het net te vinden.

Scoreverloop:’6. Elton Acolatse (1-0)’8. Melvin Vissers (2-0)’40. Queensy Menig (3-0)’68. Djavan Anderson (4-1)’73. Ricardo Kishna (5-1)’82. Serhat Cakmak (6-1)