Daley Blind geniet van steun Ajax-publiek

Bron: ajax1.nl

Van verguisde speler en slechts ‘de zoon van’, naar publiekslieveling en international. Daley Blind wist deze stap in een klein half jaar te maken. Als bekroning voor zijn goede werk dit seizoen lijkt zijn contract met drie jaar te worden verlengd. Maar ook de supporters hebben hun respect voor de speler geuit. Boven de F-Side hing een levensgroot spandoek met daarop de naam van de linksachter.

Toen hij de ArenA binnenliep voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) zag hij het doek meteen hangen. “Een mooi moment”, vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik wist dat de supporters ermee bezig waren. Ze hadden al wat laten zien. Leuk om te zien hoe die gasten ermee bezig zijn voor het elftal. Voor mij is dit een hele eer en blijk van waardering. Ik ben er heel blij mee.”

Begin dit seizoen werd hij nog regelmatig uitgefloten en kreeg hij bij een wisselbeurt zelfs een cynisch applaus. Tijden veranderen, op de tribune klonk minutenlang ‘Daley Blind is een echt Ajacied’ nadat hij zijn directe tegenstander, Arsenio Valpoort, de bal afhandig maakte voor schut zette. Als kers op de taart werd hij ook nog benoemd tot man van de wedstrijd.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/daley-blind-geniet-van-steun-ajax-publiek/