Update: Kort geding SVA van de baan

Bron: ajax1.nl

De Supportersvereniging Ajax (SVA) spant een kort geding aan tegen de burgemeester van Emmen, Cees Bijl. De burgervader heeft Ajax verplicht om per buscombi vanuit de Amsterdam ArenA af te reizen naar Emmen om daar het bekerduel tussen Vitesse en Ajax bij te wonen.

Ajax speelt op donderdag 31 januari om 20.45 uur het bekerduel niet in het stadion van Vitesse, het Gelredome, maar in Emmen. Het Gelredome is die dag niet beschikbaar omdat de opbouw voor een dancefeest geen ruimte geeft om er een wedstrijd te spelen. Ook Vitesse is niet blij met de verplichte combi en heeft de gemeente Emmen dan ook verzocht om de vervoersregeling te versoepelen.

De advocaat van de SVA, Thomas van Vugt, kan wegens ontwikkelingen niet een compleet antwoord geven tegenover Ajax1.nl. “In de loop van de dag wordt er vanuit de gemeente meer duidelijk. De ingezette lijn is dat er een kort geding gaat plaatsvinden. Dat zal begin volgende week zijn,” aldus de advocaat. Het is waarschijnlijk dat Emmen het niet tot een kort geding laat komen en een compromis sluit met de supportersverenigingen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/burgemeester-lijkt-compromis-te-willen-sluiten/