Ajax presenteert plannen jeugdkamp in Rusland

Bron: ajax1.nl

Ajax zal in juni 2013 een jeugdopleiding starten in de regio van Moskou. De Amsterdamse club is daarmee de eerste buitenlandse club met een jeugdopleiding in Rusland. Commercieel directeur Henri van der Aat presenteerde vrijdag de plannen op een persconferentie. Tom Sauer, zoon van mediatycoon Derk Sauer, zal de leiding krijgen over een jeugdkamp in de Russische hoofdstad.

“Het idee is om kinderen plezier te geven in de manier van spelen van Ajax”, vertelde Sauer. Van der Aat voegde toe: “Het trainingskamp zal het beeld van de Ajax-stijl van aantrekkelijk aanvallend voetbal verder versterken.” De plannen zijn als volgt: onder leiding van trainers van Ajax zullen zes groepen van ongeveer honderd jonge voetballer twee maal per dag trainen. Deze voetballer zijn negen tot veertien jaar uit en zullen een week doorbrengen in het kamp, gelokaliseerd in Istra.

In de toekomst zullen er ook op andere plaatsen in Rusland worden geopend en het plan is om er uiteindelijk een trainingsfaciliteit te openen. Waar de kampen zich vooral richten op het commerciële aspect, zal de toekomstige trainingsfaciliteit meer zijn voor het ontwikkelen van talenten.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-presenteert-plannen-jeugdkamp-in-rusland/