Huldiging Ajax bezorgd gemeente hoofdbrekens

Bron: www.ajaxupdate.nl

In Amsterdam zijn de voorbereidingen voor een kampioensfeest nu echt op volle toeren gekomen. De vraag is nu vooral wanneer Ajax kampioen wordt en wanneer vervolgens het feest gevierd wordt.

De plek van bestemming is al wel bekend. “Op het terrein bij de ArenA Boulevard”, zegt gemeentewoordvoerster Marleen Nieuwenhuis in De Telegraaf. “Er is over geen andere locatie gesproken.”

Er bestaan echter nog wel de nodige hoofdbrekens. “De puzzel is door de troonswisseling (30 april), Bevrijdingsdag (5 mei) en de Europa Leaguefinale (15 mei) lastiger dan normaal. Maar Ajax wordt zeker gehuldigd.”

Een titel in april is mogelijk, gezien de huidige voorsprong van Ajax en het lastige programma van de concurrenten. “Ik denk niet dat huldigen op de 28e de meest reële optie is, maar die datum staat nog steeds open”, reageert Nieuwenhuis.

“Er is nog geen beslissing over genomen”, zegt ze over een titelfeest vóór Koninginnedag. De eerste wedstrijd daarna is op 5 mei, thuis tegen Willem II. Een feest rondom dat duel heeft bij de gemeente de voorkeur. Nieuwenhuis: “6 Mei (maandag, red.) is de meest logische optie.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/04/huldiging-ajax-bezorgd-gemeente-hoofdbrekens/

Gegevens