Wederom goal in slotfase nekt Ajax A1

Ajax begon voortvarend aan het duel tegen AC Milan. De Amsterdammers kregen dan ook al vroeg de gelegenheid om de openingstreffer te maken. Onder andere Sheraldo Becker kreeg een kans en in de zevende minuut was het dan ook raak. Vissers haalde de trekker over, 1-0.Na de openingsgoal ging de ploeg uit Italiƫ hard op zoek naar de gelijkmaker, waardoor het spel zich op de helft van Ajax afspeelde. AC Milan werd met name gevaarlijk na foutjes achterin van Ajax zelf. Onder andere Di Molfetta, Iotti en Barisic kregen kansen om hun ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar misten of vonden doelman Xavier Mous op hun weg. Hierdoor liepen de mannen van Orlando Trustfull met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. De Ajax-coach had overigens nog voor rust tactisch gewisseld. De tegenvallende verdediger Larty Sanniez moest na 37 minuten het veld al verlaten voor middenvelder Djavan Anderson.De Milanezen begonnen met dezelfde fanatieke instelling aan de tweede helft, en de ploeg van Inzaghi werd dan ook steeds dreigender voor de goal van Ajax. In de 52e minuut maakte Mastalli dan ook terecht gelijk. AC Milan wilde echter meer dan een gelijkspel.