Juventus: Prijzenkast besmeurd met bloed, corruptie en doping

Bron: www.afca.nl

De erelijst van Juventus is er eentje waar veel Europese topclubs jaloers op zijn. 29 landstitels, 9 nationale bekertriomfen, 2 keer de Europacup I, 1 keer de Europacup II, drie keer de Europacup III en 2 Wereldbekers. De manier waarop sommige van deze titels zijn behaald is echter om jezelf kapot voor te schamen.

Hun eerste Europacup I staat bekend als het drama van Heizel. Hoewel Juventus er verder niets aan kon doen dat er vele doden vielen voor het begin van de finale tussen Liverpool en Juventus, blijft het beeld van een juichende Michel Platini beklijven op je netvlies. 39 doden en 400 gewonden en dan uitbundig juichen na een onterechte pingel. En die man is nu dus voorzitter van de meest corrupte organisatie binnen Europa. Het is dan ook geen toeval dat zowel de mafia als de UEFA de term ‘family’ gebruiken voor hun organisatie.

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/nieuws/juventus-prijzenkast-besmeurd-met-bloed-corruptie-en-doping/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=juventus-prijzenkast-besmeurd-met-bloed-corruptie-en-doping

Gegevens