Jong Ajax verliest van NEC: 0-1

Jong Ajax heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen NEC met 0-1 verloren en zakt met dit resultaat naar een zestiende plek op de ranglijst. De ploeg van trainer Van der Gaag begon goed aan de wedstrijd maar de bezoekers uit Nijmegen kregen gaandeweg de wedstrijd meer grip op de Ajacieden, en wisten dat uiteindelijk uit te drukken in een doelpunt. Nadat goalie Daan Reiziger eerst nog goed had gered op een inzet van Tavsan moest hij later het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Barreto: 0-1. In de tweede helft bleef Jong Ajax het proberen en Timber en LLansana kregen een grote kans op de 1-1 maar die viel niet. Echter beperkte NEC zich tot counters en dat gaf aan dat men toch vreesde voor het aanvalsspel van Ajax. Bij één van die counters moest Kasanwirjo aan de noodrem trekken. De verdediger pakte een tweede gele kaart en kon inrukken. Zonde, want tot dat moment speelde Jong Ajax een uitstekende tweede helft. NEC had na de rode kaart de controle terug en speelde het duel rustig uit. Ook het invallen van Giovanni en Anass Salah-Eddine kon niet voorkomen dat Jong Ajax wederom een zure nederlaag leed.