Ajax knokt zich knap terug na vroege achterstand

Ajax speelt de eerste topper van de maand januari gelijk. Na een knotsgekke openingsfase wisten de Amsterdammers de zaak recht te trekken: 2-2.

Nog niet eens alle spelers hadden de bal aangeraakt, maar het eerste doelpunt was al gevallen. PSV ging na de aftrap gelijk de opzoek naar de aanval. Via een artistieke hakbal zette Donyell Malen collega spits Eran Zahavi een-op-een met de keeper. Zahavi bleef met al zijn ervaring rustig en schoot zijn ploeg na twee minuten al op voorsprong. Een onverwachte vroege openingsgoal zorgde ervoor dat Ajax net als hun tegenstander vroeg de aanval moesten opzoeken. Twee ploegen die allebei op een totaal verschillende manier speelden, zorgden ervoor dat er tijdens de omschakeling veel ruimte achter de verdediging lag. Ajax kon daar goed gebruik van maken met de snelle buitenspelers, maar werd in de eerste minuten telkens op tijd afgestopt door de Eindhovense verdediging.