AD: Coronavirus was al veel langer in Nederland

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het coronavirus was al op 15 februari in Nederland. Dat is twaalf dagen voordat de eerste patiënt officieel positief werd getest. Zo waarde het virus lange tijd ongemerkt rond en kon het zijn 'verwoestende werk' doen, zo schrijft het Algemeen Dagblad donderdag.

Bovenstaande wordt geconcludeerd door modellenmakers van het RIVM na onderzoeken van de eerste Nederlandse coronapatiënten. Op donderdag 27 februari werd bij een man uit Loon op Zand het coronavirus vastgesteld. 'Daarna gingen bij de regering, het RIVM en ziekenhuizen alle alarmbellen af. Maar in de weken daarvoor trok corona dus al door het land', schrijft de krant.

Van in het ziekenhuis opgenomen patiënten wordt telkens nagegaan wanneer zij voor het eerst ziek werden. 'En dan zie je dus dat de eerste ziektedag van de eerste Nederlandse patiënten midden februari was', aldus RIVM-woordvoerder Harald Wychgel tegenover het Algemeen Dagblad.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/131090/ad-coronavirus-was-al-veel-langer-in-nederland