Ajax moet contract Huntelaar opzeggen, gesprekken gaande tussen club en speler

Bron: ajaxfanzone.nl

Klaas-Jan Huntelaar beschikt bij Ajax over een aflopend contract en formeel gezien moet Ajax dat contract voor 1 april opzeggen. De richtlijnen van de CAO geven dit namelijk aan anders wordt de overeenkomst automatisch tegen dezelfde voorwaarden verlengd.

Volgens VI gaat Ajax dit ook daadwerkelijk doen maar zal dit niet betekenen dat er gelijk een einde komt aan de samenwerking met de spits. Ajax kan na deze opzegging opnieuw met Huntelaar in gesprek over een verlenging en zou hier inmiddels al mee bezig zijn. Echter is het ook de vraag wat Huntelaar zelf wil want met Traore en Brobbey heeft trainer Ten Hag twee spitsen in zijn selectie die nadrukkelijk op de deur kloppen. Dit seizoen kwam Huntelaar veelal als invaller in het veld maar liegen de statistieken er natuurlijk niet om. Huntelaar, die heeft aangegeven dat hij wel tot zijn veertigste wil blijven voetballen, kwam na zijn terugkeer in 2017 in 74 wedstrijden tot 38 doelpunten voor Ajax. De 36-jarige spits heeft zelf echter het laatste woord en vanwege de uitbraak van het coronavirus is het bovendien mogelijk dat Huntelaar zijn laatste wedstrijd voor Ajax al heeft gespeeld.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/03/25/ajax-moet-contract-huntelaar-opzeggen-gesprekken-gaande-tussen-club-en-speler/

Gegevens