Jong Ajax pakt koppositie tegen Dordrecht

Jong Ajax heeft maandagavond, dankzij doelpunten van Quinten Timber en Alex Mendez, met 2-0 weten te winnen van FC Dordrecht. Dankzij de zege zijn de beloften koploper van de Keuken Kampioen Divisie, met één punt voorsprong op SC Cambuur.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Naci Ünüvar, die tegen Dordrecht zijn opwachting maakte als linksbuiten. Nadat Alex Mendez de bal net naast het doel had geschoten, schoot het talent de bal tegen het zijnet. Het was Jong Ajax dat gedurende de eerste helft domineerde, mede doordat Dordrecht slecht omging met de ruimte in de omschakeling. De Amsterdammers hielden het balbezit, zonder echt grote kansen te creëren.

De voorsprong bleef na gemiste kansen van Mendez en Perr Schuurs uit, waarna Dordrecht pas na een halfuur uit een spelhervatting de eerste speldenprik uitdeelde. Kort hierna lukte het Ünüvar bijna om zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong te zetten, maar dit keer was doelman Mike Havekotte met een knappe redding een sta-in-de-weg.