Blind: 'Labyad vroeg of ik 'm ook aan hem kon geven'

Daley Blind was één van de betere spelers aan de kant van Ajax tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van zaterdagavond. De Oranje-international blonk uit met splijtende dieptepasses en gaf op die manier zelfs één assist.

Die assist was op Zakaria Labyad, die zo'n tien minuten na rust de 2-0 op het scorebord zette. Blind gaf gedurende de eerste helft al veel diepteballen op Quincy Promes. 'In de rust kwam Labyad naar me toe en vroeg of ik 'm ook aan hem kon geven in plaats van Quincy', vertelt Blind na afloop van het duel aan FOX Sports. 'De eerstvolgende die ik gaf, maakte hij af. Daar moesten we wel om lachen.'

Dat Blind vaak in aanvallend opzicht van groot belang is voor Ajax, ligt aan de speelstijl van Ajax. 'We spelen vaak op de helft van de tegenstanders en ik kan daardoor vaak als extra middenvelder inschuiven. Dan probeer ik wel de pass vooruit te geven zodat we door kunnen voetballen.'