UEFA straft Ajax: geen uitfans tegen Chelsea

Bron: www.ajaxshowtime.com

De UEFA heeft Ajax een zware straf opgelegd. De Amsterdamse club moet het in de Champions League-uitwedstrijd tegen Chelsea doen zonder haar supporters. Dit laat de UEFA weten aan Ajax Showtime.

De Europese voetbalbond stelt dat Ajax geen tickets mag verkopen aan haar uitsupporters voor de volgende UEFA-wedstrijd. Dat wil zeggen dat er voor het uitduel met Chelsea - die op de planning staat voor dinsdag 5 november - geen tickets verkocht mogen worden voor fans van Ajax. Bovendien heeft Ajax een boete gekregen van 50.000 euro. Deze straf is op basis van het feit dat er in het stadion stoeltjes werden gesloopt en dat er buiten het stadion ongeregeldheden plaatsvonden. Ajax had al een voorwaardelijke straf lopen en voor de UEFA was het nu tijd om maatregelen te nemen.

De UEFA heeft Ajax daarnaast een nieuwe voorwaardelijke straf gegeven. Dat wil zeggen dat wanneer supporters van Ajax zich opnieuw misdragen eenzelfde straf opnieuw uitgedeeld kan worden. Deze voorwaardelijke straf kent een looptijd van één jaar.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126351/uefa-straft-ajax-geen-uitfans-tegen-chelsea