L’Ami: “Hij is de beste keeper met wie ik bij Ajax heb gewerkt”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Sinds 2007 werkte Carlo l’Ami met tal van keepers bij Ajax, maar over Andre Onana is hij het meest enthousiast. “Zonder anderen tekort te willen doen, is dit de beste keeper met wie ik bij Ajax heb mogen werken”, vertelt de keeperstrainer aan De Telegraaf.

“Zijn specialiteit is dat André zo allround is. We hebben onlangs nog een test met hem gedaan en als je dan de reactietijd en de kracht in zijn armen en benen ziet, dan is dat de perfecte combinatie”, aldus de lovende L’Ami. Hij noemt als voorbeeld hoe Onana omging met de vrije trap van Mo Ihattaren tegen PSV, waarbij de doelman besloot maar een muur van 3 man neer te zetten: “Dat is ook flair. Hoe machtig hoog hij vervolgens komt, is een genot om te zien.”

Hij is er dan ook van overtuigd dat Onana de absolute top gaat halen: “En dat vind ik niet alleen. Een mooie graadmeter was hoe Manuel Neuer vorig jaar na Ajax – Bayern München met hem omging. Kwaliteitsspelers trekken naar elkaar toe. En in de interviews was Neuer lovend. Het niveau van Bayern kan Onana óók halen, mits hij de focus houdt. Hij heeft zó veel potentie…”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/lami-beste-keeper-onana/

Gegevens

Spelers: Andre Onana
Onderwerpen: Keeper
Tags: Nieuws
Trainers: Carlo l’Ami