Carlo l’Ami

Column: De laatste keer dat Ajax 118 jaar bestond

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op 18 maart vierde Ajax zijn 118-jarig bestaan. Dit is vaak reden om terug te kijken, de archiefkasten in te duiken op zoek naar opvallende statistieken en mooie verhalen van vroeger op te halen. Ook ik dook in de dagen na het jubileum in de annalen om te kijken hoe Ajax er voorstond ten tijde van de laatste keer dat Ajax 118 jaar bestond. Daarvoor moeten we helemaal terug naar het seizoen ‘17/’18. De laatste keer dat Ajax 118 jaar bestond was namelijk in 2018, zo’n 118 jaar na de oprichting in1900. Ik stuitte op de meest merkwaardige verhalen.

Onana: “Bosz en L’Ami vormden de sleutel voor mijn succes”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het is inmiddels alweer het tweede seizoen dat Andre Onana als eerste doelman onder de lat staat bij Ajax. En dat terwijl hij nog altijd pas 21 is. Het was Peter Bosz die hem vorig seizoen de kans gaf om zich te bewijzen.

“Bosz en L’Ami vormden de sleutel van mijn succes”, blikt Onana terug in Proshots Magazine. Hij vertelt over de bijzondere band die hij met L’Ami heeft opgebouwd.

Ten Hag posteert assistent L'Ami op de tribune

Bron: www.ajaxlife.nl

Ten Hag houdt van een beetje overzicht op de bank. © De Brouwer

Een nieuwe trainer brengt altijd veranderingen met zich mee. Die veranderingen zijn voelbaar voor spelers, maar ook voor andere leden van de technische staf. Zo bekeek Carlo l’Ami de met 2-0 gewonnen klassieker zondag vanaf de tribune.

Het was ons in eerste instantie niet eens opgevallen. L’Ami was zoals altijd druk bezig met de warming-up van Andre Onana, maar daarna nam hij niet plaats op de bank, maar op de tweede ring. Op de perstribune om precies te zijn.

Ten Hag zet l’Ami op tribune en wil Witschge in technische staf

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag heeft een wijziging doorgevoerd in de technische staf en wil dat er tijdens wedstrijden niet teveel assistenten op de bank plaatsnemen. Hierdoor kon keeperstrainer Carlo l’Ami afgelopen zondag tijdens de Klassieker verhuizen naar de perstribune waar hij gezelschap kreeg van Richard Witschge, die als het aan Ten Hag ligt definitief zal worden toegevoegd aan de technische staf.

Lagos - dag 2: ‘Blokken, killen, maak ze af!’

Bron: www.ajaxlife.nl

Zware trainsessies onder toeziend oog van de meester. © Pro Shots

Na regen komt zonneschijn, maar in de Algarve is niet alleen bij Ajax veel anders. Na het zonnige maandagdebuut onder Erik ten Hag wordt het overwinteroord deze donkergrijze dinsdag geteisterd door zware regenbuien.

Van de zeven trainingen die Ajax deze week afwerkt, zijn die van dinsdag- en donderdagochtend besloten voor meegereisde pers en Ajaxfans. Ten Hag wil dan in alle rust met zijn ploeg kunnen werken, zodat zijn spelers op die momenten zonder afleiding het vereiste concentratieniveau halen.

Ook L’Ami moet binnenkort vertrekken bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zette onlangs bijna de hele technische staf op non-actief. Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman moesten allemaal het veld ruimen. Carlo l’Ami bleef zitten, maar Ajax lijkt nu ook van hem af te willen. Dat meldt De Telegraaf.

Scheutjens

Er zou met Anton Scheutjens al een opvolger op het oog zijn. Scheutjens en Ten Hag kennen elkaar van hun tijd bij PSV, tussen 2009 en 2012. Op dit moment traint Scheutjens de keepers van FC Kopenhagen.

Pages

Subscribe to Carlo l’Ami