Ajax verslaat Anderlecht met ruime cijfers

Ajax heeft zaterdagmiddag op de Toekomst met ruime cijfers gewonnen van Anderlecht: 5-2.

In de eerste helft had Ajax het af en toe best lastig tegen de ploeg van speler-trainer Vincent Kompany. De verdediger had zichzelf opgesteld in de eerste helft. Toen Ajax wat meer de overhand begon te krijgen, had Kompany het lastig. Lassina Traoré ging hem een paar keer goed voorbij. Ook Carel Eiting, die zijn rentree maakte, maakte een sterke indruk. Hij en Traoré stelden Dani de Wit in staat om 2 keer te scoren in de eerste helft. Vlak voor rust kwam Anderlecht terug op 2-1.

Na rust scoorde Ajax nog 3 keer. De eerste goal was van Kik Pierie, die een corner binnen kopte. De vierde Ajax-goal was van Victor Jensen en tot slot kwam ook Klaas Jan Huntelaar op het scorebord. Hij kopte raak uit een voorzet van Noa Lang vanaf links. Anderlecht kreeg ook wat kansen en maakte nog de 5-2.

Bij Ajax kwam bijna iedereen in actie, behalve Vaclav Cerny. Hij wordt al een tijdje in verband gebracht met FC Utrecht.

Opstelling Ajax eerste helft: Varela; Dest, Veltman, Magallán, Pierie; Eiting, Ekkelenkamp, De Wit; Lang, Traoré en Danilo