Ziyech schlemiel bij beschamende uitschakeling Marokko op Afrika Cup

Marokko is vrijdagavond op beschamende wijze uitgeschakeld in de achtste finales van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hervé Renard speelde in Caïro een matige wedstrijd tegen het nietige Benin en droop uiteindelijk af na strafschoppen. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord en in de aansluitende verlenging wisten beide teams niet meer te scoren, al kwam Benin nog wel met tien man te staan. Hakim Ziyech vertolkte een hoofdrol, door in de zesde minuut van de blessuretijd een strafschop te missen. Ziyech was ontroostbaar na afloop, maar daar hield France Football geen rekening mee. Ziyech kreeg namelijk een 4 voor zijn optreden tegen Benin. “Ziyech verpest de hoop van een heel volk”, schrijft het Franse voetbaltijdschrift over de middenvelder van Marokko. Er wordt opvallend genoeg ook vermeld dat Ziyech misschien wel zijn beste wedstrijd van deze Afrika Cup speelde, maar zichzelf uiteindelijk niet wist te belonen.