Veltman steunt worstelende collega: ‘Het is zó’n goede spits, niet normaal’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kasper Dolberg mocht dinsdagavond tegen Vitesse weer eens in de basis beginnen bij Ajax, maar niets leek te lukken bij de jonge Deen. Joël Veltman ziet dat zijn ploeggenoot het lastig heeft en probeert er alles aan te doen om hem op te peppen.

“Hij heeft het heel lastig, dat zie je aan alles”, zegt Veltman na de wedstrijd tegen Voetbal International. “Het is ook een gebrek aan ritme. Die kans die hij over schoot, die maakt hij normaal natuurlijk. Het is zó’n goede spits, echt niet normaal. Dat zie je ook met kleine momenten. Kaatsen, loopacties. Maar het komt er niet uit. Het loopt gewoon niet. Wel lekker voor hem dat hij 95 minuten gespeeld heeft.”

De verdediger probeert Dolberg dan ook moed in te praten. “Je ziet hem balen, niets lukt. Ik heb achteraf in de kleedkamer tegen hem gezegd: kop op, het komt goed! Ik heb natuurlijk ook een moeilijke fase doorgemaakt, dus ik weet hoe dat werkt. Het is moeilijk om eruit te komen. Kasper is ook niet echt een prater. Hij zegt dan gewoon: thank you, thank you.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/veltman-steunt-worstelende-collega-het-is-zon-goede-spits-niet-normaal/

Gegevens

Onderwerpen: Spits
Tags: Nieuws
Clubs: Vitesse, AFC Ajax