‘Ajax wil Jean-Clair Todibo betrekken in transfer De Ligt’’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgens het Spaanse Sport  is Barcelona van zins om Jean-Clair Todibo in de onderhandelingen met Ajax over Matthijs de Ligt in te zetten als wisselgeld. De interesse vanuit Amsterdam in de jonge verdediger uit Frankrijk zou bovendien wederzijds zijn, aldus de grootste sportkrant van Catalonië. Barcelona wil Todibo in principe alleen op huurbasis bij Ajax onderbrengen. Afhankelijk van het aantal seizoenen dat de tiener in Amsterdam zal spelen, kan de transfersom van De Ligt met een bepaald bedrag gereduceerd worden.

Barcelona is erop uit om de vraagprijs van Ajax voor De Ligt aanzienlijk te reduceren. De voorbije dagen worden bedragen van zestig tot zeventig miljoen euro voor de negentienjarige aanvoerder van Ajax genoemd. Een dergelijk bedrag kan de koploper van LaLiga overigens alleen ophoesten als men komende zomer enkele uitgaande transfers realiseert, daar het transferbudget voor 2019/20 volledig aan de komst van Frenkie de Jong is opgegaan. Het inzetten van Todibo is dan ook een alternatief.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/03/25/ajax-wil-jean-clair-todibo-betrekken-in-transfer-de-ligt/

Gegevens

Spelers: Thomas Vermaelen
Onderwerpen: Debuut, Huur, Transfers
Tags: Nieuws