Ajax voor het eerst in 5 jaar naar de bekerfinale

Precies een maand na de genadeloze 6-2 nederlaag was het tijd voor Ajax om weer af te reizen naar de Kuip. Dit keer voor de halve finale van de beker.

In de openingsfase was niet te zien dat Ajax zich wilde revancheren of iets goed te maken had. Allesbehalve zelfs, Feyenoord had het betere van het spel en ook de grooste kansen. Sam Larsson mocht een paar keer gevaarlijk ontsnappen en raakte zelfs de paal. Ook Robin van Persie kreeg een grote kans, maar Matthijs de Ligt gooide zich ervoor en wist de spits zo van scoren af te houden.

Halverwege de eerste helft leek Ajax wat beter in de wedstrijd te komen en ontstonden er kansjes, maar meer dan dat was het ook niet. Vlak voor rust was Ziyech heel dichtbij, maar hij zag zijn van richting veranderde schot via de binnenkant van de paal weer terug het veld in komen. Toch ging Ajax met een 0-1 voorsprong rusten. Op slag van rust kreeg Ajax een corner en wonder boven wonder leverde dat een keer een goal op: uitgerekend in zijn 100e duel in Ajax 1 was De Ligt weer eens trefzeker. Hij kopte uitstekend binnen.