Zwak Ajax O19 komt goed weg en plaatst zich voor achtste finales

Ajax O19 heeft zich na een matige wedstrijd geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De Amsterdammers verloren op eigen veld met 2-1 van Bayern München O19.

Ajax O19 begon nog vrij aardig aan de wedstrijd en creëerde twee kleine kansjes, maar na verloop van tijd kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Het leidde na 24 minuten in de 0-1, waarna Bayern beter begon te voetballen en Ajax met de minuut zwakker. De Duitsers creëerden onder andere via Nederlander Zirkzee nog een aantal grote mogelijkheden. Vlak voor rust bracht Heitinga zelfs een wissel toe: Kenneth Taylor werd er vanaf gehaald voor Enric Llansana.