Ajax overwintert in Europa na gelijkspel

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van Europees voetbal na de winter. De Amsterdammers speelden in Lissabon gelijk tegen Benfica, hetgeen een punt opleverde. Met het punt komt de ploeg van Erik ten Hag op een totaal van acht punten.

Deze acht zijn sowieson niet meer in te halen door hekkensluiter van de groep E, AEK Athene. De Grieken staan na vier duels namelijk op nul punten. Ajax wordt daarmee minimaal derde, wat Europa League-voetbal betekent na de winterstop. Ajax is na woensdag wel de koppositie kwijt aan Bayern München. De Duitsers wonnen in eigen huis van AEK Athene en kwamen daarmee op tien punten. De Amsterdammers staan nog wel met vier punten meer boven Benfica op de tweede plek.

Eind november wacht eerst de uitwedstrijd bij AEK Athene, waar Ajax zich kan verzekeren van overwintering in de Champions League. Dit kan door te winnen, of een slecht resultaat van Benfica op bezoek bij Bayern. Begin december besluit Ajax de groepsfase in eigen huis tegen de Duitsers.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/116863/ajax-overwintert-in-europa-na-gelijkspel