Peetvader Ronaldo geeft toe: “Ik had graag gewild dat hij naar Ajax was gegaan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Cristiano Ronaldo is al jaren één van de beste voetballers ter wereld. De inmiddels 34-jarige aanvaller blonk afgelopen vrijdag uit bij Portugal in de eerste WK-wedstrijd tegen Spanje (3-3) en bezorgde zijn land een punt door een hattrick te maken. Zijn prijzenkast staat bomvol en alleen een wereldbeker ontbreekt nog. De Volkskrant scheef daarom een reportage over de voetballer en daar kwam een leuk nieuwtje uit.

Geen contacten

Het had namelijk weinig gescheeld of Ronaldo had in de jeugd bij Ajax gespeeld. Op twaalfjarige leeftijd vertrok de Portugees al naar Sporting CP waar hij voor het eerst bekend werd, maar zijn peetvader Fernão Sousa wilde Ronaldo eigenlijk naar Ajax sturen. “Ik had graag gewild dat hij naar Ajax was gegaan. Ik wist dat daar een goede jeugdopleiding zat. En er speelde daar nog een Portugees. Kom, hoe heet hij ook al weer… Dani! Maar ja, ik had in Amsterdam geen contacten…”, vertelt hij in gesprek met De Volkskrant. 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/peetvader-ronaldo-geeft-toe-ik-had-graag-gewild-dat-hij-naar-ajax-was-gegaan/