‘Plannen voor vernieuwd WK voor clubteams voorlopig in de ijskast’

Bron: ajaxfanzone.nl

De plannen van FIFA-voorzitter Gianni Infantino om het WK voor clubteams uit te breiden naar 24 teams (zie eerdere berichten hieronder) zijn voorlopig in de ijskast gezet, zo meldt The Sun. Reden hiervoor is dat de UEFA vooralsnog tegen de plannen is. De Europese voetbalbond heeft een verklaring ondertekend waarin het zegt niet akkoord te gaan met de huidige plannen omdat het ‘een overhaaste beslissing is en er een gebrek is aan concrete informatie’.

Meerdere Europese topclubs waren wel akkoord gegaan met de plannen. Barcelona en Real Madrid waren direct akkoord, terwijl ook Manchester United haar goedkeuring gegeven had. Infantino heeft de clubs nu echter laten weten dat de plannen voorlopig van de tafel zijn. De voorzitter van de FIFA wil geen risico lopen nu er volgend jaar weer nieuwe verkiezingen voor het presidentschap van de FIFA zijn en hij al een slechte band heeft met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin en enkele Afrikaanse voetbalbazen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/05/22/plannen-voor-vernieuwd-wk-voor-clubteams-voorlopig-in-de-ijskast/

Gegevens