Ajax O19 speelt in blessuretijd gelijk tegen Utrecht

Ajax O19 heeft vandaag met 3-3 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht O19. De manier waarop was nogal discutabel.

John Heitinga begon met de jonkies Liam van Gelderen (16) en Ryan Gravenberch (15) in de basis. In de voorhoede was er plek voor Schön, Pereira en Ylätupa. Ook stond Sebastian Pasquali weer eens in de basis bij Ajax O19.

De Amsterdammers kwamen na 24 minuten spelen op een verdiende 1-0 voorsprong. Szabolcs Schön schoot de bal goed binnen. Zo’n tien minuten later trokken de bezoekers de stand gelijk. Direct na rust schoot Utrecht uit de startblokken en stond het binnen mum van tijd ineens met 2-1 voor. Nog geen minuut later schoot Danilo Pereira alweer de gelijkmaker tegen het net. Vlak hierna (55e minuut) was het opnieuw raak voor de Braziliaan. Toch was deze goal niet genoeg voor de winst. In de blessuretijd werd een doelpunt toegekend aan Utrecht, terwijl de bal niet volledig over de lijn was gegaan. De scheidsrechter keurde de goal goed en dus werd er met 3-3 gelijkgespeeld. Door het puntenverlies kan PSV O19 de Ajacieden nu gaan inhalen als zij hun wedstrijd weten te winnen.