Ajax O19 boekt verdiende zege op AZ

Ajax O19 nam het zaterdag in Alkmaar op tegen AZ O19. De Amsterdammers zetten voor rust al de eindstand op het scorebord.

Het team van trainer John Heitinga speelde een erg goede eerste helft. Al na zes minuten spelen kwamen de Ajacieden op voorsprong. Een voorzet werd door Sven Botman goed afgelegd op Saku Ylätupa. De Finse aanvaller faalde niet en zette Ajax op een 0-1 voorsprong. Na een klein halfuur spelen verdubbelde Noa Lang de score: hij rondde af met een fraai stiftje. Vlak voor rust schoot Danilo Pereira Ajax op een 0-3 voorsprong. Hij miste een toegekende penalty, maar schoot de rebound goed binnen. In de tweede helft bleef in eerste instantie het wedstrijdbeeld hetzelfde. Later in de wedstrijd werd het ook aan Ajax kant slordiger en onnauwkeuriger. In de slotfase miste Pereira opnieuw een strafschop.

Wedstrijdverloop AZ O19 – Ajax O19:‘6. 0-1 Ylätupa’25. 0-2 Lang’38. 0-3 Pereira

Opstelling Ajax O19:El Maach; Dest, Van Gelderen, Botman, Kemper; Ekkelenkamp, Ter Heide, Gravenberch; Lang, Pereira, Ylätupa.Wissels: Plomper, Solomons, Margaret, Jensen, Kaars, Brobbey, Schön.