Huntelaar oogst lof: “Hij is nog behoorlijk fit, onderschat dat niet”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Klaas-Jan Huntelaar krijgt sinds zijn terugkeer bij Ajax nog wel eens de kritiek niet meer de koelbloedige spits te zijn die hij in  het verleden was. Bert van Marwijk is het daar niet mee eens.

In Peptalk van Ziggo Sport is van Marwijk vol lof over Huntelaar. “Hij is een echte afmaker. Zijn kwaliteit ligt in de zestien. Dat laat hij iedere keer zien en heeft hij nog steeds. Hij is nog behoorlijk fit, onderschat dat niet”, zegt de oud-bondscoach, die van 2008 tot 2012 met Huntelaar werkte bij Oranje.

De discussie bij het Nederlands elftal was vaak of Van Persie of Huntelaar de beste spits voor Oranje was. Op de vraag of de twee ook samen in een elftal kunnen spelen, antwoord Van Marwijk: “Dat ligt aan de rest. Het moet altijd passen. Het is wel heel makkelijk om te zeggen dat je twee spelers naast elkaar kunt zetten, maar als dat niet past..Het is niet zo makkelijk om te doen. Datzelfde geldt in de discussie Sneijder-Van der Vaart. Er zijn teams waarin dat zou kunnen, maar de kwaliteit van het elftal moet daarbij passen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/huntelaar-oogst-lof/