Ajax legt aanvallend talent Kühn vast

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft Nicolas Kühn gecontracteerd. Het achttienjarige aanvallend ingestelde talent komt over van RB Leipzig en kan op alle drie de posities voorin uit de voeten, zo weet De Telegraaf. De transfer vindt per direct plaats. Ook FC Barcelona zou interesse hebben getoond. Dit seizoen werkte hij zijn wedstrijd af bij Leipzig Onder 19.

De jonge technisch begaafde voetballer komt oorspronkelijk uit de jeugd van Hannover 96 en maakte in 2015 de overstap neer de opleiding van RB Leipzig. Kühn begon in Leipzig Onder 17, waar hij in 35 wedstrijden maar liefst 24 maal het net wist te vinden. Ook was hij vijfmaal de aangever. 

Bij Leipzig O19 gaat het scoren hem vooralsnog iets lastiger af. In veertien competitiewedstrijden in die leeftijdscategorie scoorde hij tot noch toe tweemaal en gaf hij één assist. Ook in de UEFA Youth League mocht hij in actie komen voor de Duitse ploeg. Daar was de aanvaller in drie wedstrijden eenmaal trefzeker en gaf hij twee assists.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/109847/ajax-legt-aanvallend-talent-kuhn-vast