‘Uitbreiding van De Toekomst, plus komst mini-stadion’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft vandaag laten weten dat er plannen zijn om ‘de nieuwe Toekomst’ te realiseren. Op het huidige parkeerterrein P2 wil de club ook een mini-stadion aanleggen, zo weet Ajax Life die op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders aanwezig waren.

“De Toekomst moet een ‘toptrainingsfaciliteit’ worden voor alle teams. Het plan voorziet in een mini-stadion dat onderdak biedt aan zesduizend supporters, maar ook aan het personeel van Ajax. Het is de bedoeling dat Jong Ajax, jeugdploegen plus de Ajax Vrouwen hier hun wedstrijden gaan spelen. Het voorste deel van het nieuwe, uitgebreide complex blijft openbaar, het achterste deel gaat op slot voor de buitenwereld”, schrijft Ajax Life op de site.

Er zullen ruim 15 velden worden aangelegd en ook de kantoren die momenteel nog in de ArenA gevestigd zijn, zullen in het nieuwe mini-stadion worden ondergebracht. De plannen worden de komende tijd geoptimaliseerd. De club hoopt dat het project in 2022 is afgerond. Al rekent Ajax ook op vertraging, omdat het afhankelijk is van meerdere partijen (waaronder meerdere gemeentes).

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/uitbreiding-toekomst-plus-komst-mini-stadion/