“Milik geeft veel tips, ook over hoe ik het mentaal moet aanpakken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In het bekerduel met De Dijk liep Vaclav Cerny een zware blessure op. Hij schuurde de voorste kruisband van zijn rechterknie af. “Het gaat nu iets beter, want het is nu een week geleden”, vertelt de Tsjech aan Ajax TV.

Steun

“M’n vader was toevallig hier. Dus daar had ik wel steun aan”, aldus Cerny. “Verder waardeer ik de steun van het team enorm. Het doet je goed als die jongens met je meeleven. Voor de rest heb ik heel veel berichtjes gekregen op social media. Dat is ook leuk. Aan de ene kant niet, want dan besef je dat het wel serieus is. Maar aan de andere kant besef je wel dat de mensen je supporter”, vervolgt hij.

Milik

Ook Arek Milik stuurde hem een berichtje. De spits van Napoli liep vorig jaar een zware knieblessure op en is ook nu weer geblesseerd aan zijn knie. Hij weet dus als geen ander wat Cerny meemaakt: “We hebben regelmatig contact. Hij heeft heel veel te vertellen, ook over hoe ik het mentaal moet aanpakken. Lief dat hij aan mij denkt.” De jonge aanvaller hoopt sterker terug te komen: “Ik dacht ook dat het mijn jaar zou worden. Nu kwam dit, weer een tegenslag. Als dit klaar is, dan kan het alleen maar omhoog gaan.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/cerny-milik-tips-mentaal/