Ziyech en Van de Beek concluderen: Donny is geen Davy

Bron: www.ajaxlife.nl

Toen Ziyech nog met beide speelde. © Pro Shots

Hakim Ziyech en Donny van de Beek hebben hun partnerschap op het middenveld van Ajax onder de loep genomen in gesprek met Fox Sports. Het vertrek van Davy Klaassen en Van de Beeks invulling van deze vacature hebben voor de twee middenvelders iets verduidelijkt: Donny en Davy zijn verschillende spelers.

“Donny is wat meer gecontroleerd dan Davy. Davy was vooral een middenvelder die veel diep ging, Donny heeft in voetballend opzicht wat minder diepte”, legt Ziyech uit. Deze verandering zorgt er volgens de Marokkaan ook voor dat hij zelf voor meer gevaar moet zorgen. “Het legt wel een soort verantwoordelijkheid op je.”

Van de Beek gaat daar in mee: “Ik moet zorgen dat Hakim lekker in zijn spel komt en dat hij veel aan de bal komt. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Er zijn wel dingen die ik over moet nemen dan Davy, maar je kunt niet verwachten dat ik precies hetzelfde doe.”

Donny claimt overigens wel iets meer Davy te kunnen zijn: “In het begin van het seizoen was ik ook belangrijk met goals. Denk wel dat ik het in me heb om veel goals en assists te leveren.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22707

Gegevens