Jong Ajax hard onderuit in Deventer bij eerste competitienederlaag

De rode kaart bleek de definitieve nekslag van Jong Ajax. © Pro Shots

Jong Ajax staat weer met beide benen op de grond. De ploeg van Michael Reiziger verzamelde 23 punten uit de eerste negen duels en was tot vrijdagavond nog ongeslagen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd dit succesverhaal een halt toegeroepen: de thuisploeg won met 4-1.

Al doet de eindstand anders vermoeden, Ajax was, zeker in het eerste bedrijf, de betere ploeg. Beide ploegen haalden het beste in elkaar naar boven. Go Ahead zat er kort op, waardoor de bezoekers de bal alsmaar sneller moesten laten rondgaan.

Jong Ajax, in de persoon van Dennis Johnsen, leek in zijn nopjes met het hoge tempo. Het kansje dat hij na enkele minuten kreeg, bleek een voorbode voor zijn openingstreffer in de twaalfde minuut. Op assist van Carel Eiting verschalkte hij de doelman.

Een minuut later werd de stand alweer gelijk getrokken. Oud-Ajacied Sam Hendriks ontsnapte aan de aandacht van de Amsterdamse verdediging en zorgde met een magnifieke stift voor de 1-1.