Ajax O19 spaart Hammarby na kansenregen

Na de 4-0-zege in Zweden zat Ajax O19 voorafgaand aan de wedstrijd eigenlijk al op rozen. John Heitinga wilde daar echter niets van weten en eiste volledige scherpte van zijn team. De Amsterdammers wisten de volgende ronde te bereiken door ‘slechts’ met 2-0 te winnen van de bezoekers.

Lang wachten op eerste goal

In de eerste helft creëerde Ajax een legio aan kansen, maar wist het – slechts – één keer te scoren. Danilo Pereira, Jurgen Ekkelenkamp en Ché Nunnely waren een aantal keer dicht bij de eerste goal van de avond. De eerste treffer kwam pas na dik een halfuur spelen. Mitchel Bakker, één van de uitblinkers van de avond, gaf de bal mee aan Saku Ylätupa. De Finse aanvaller schoot de bal onder de doelman door: 1-0.

Kansenregen

Ajax ging ook na rust op zoek naar doelpunten. Nunnely lobde de bal over de doelman heen, Pereira’s schot werd geblokt en Ekkelenkamp probeerde een voorzet met een omhaal binnen te werken. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van vijf minuten spelen. Niet veel later kreeg Sebastian Pasquali na een goede actie de bal bij Bakker, die vervolgens strak voorgaf op Ekkelenkamp. De middenvelder raakte echter de paal.