Younes breekt record met Duitsland en krijgt speeltijd

Bron: www.ajaxlife.nl

Younes deed even mee met de wereldkampioenen. © Pro Shots

Voor Amin Younes zijn de interlands met Duitsland een soort studiereis, verwachten wij. De oosterburen hadden geen kind aan Azerbeidzjan (5-1) en maakten de meeste goals ooit in een Europese kwalificatiereeks.

Tien zeges uit tien wedstrijden en 43 doelpunten. Duitsland haalt de laatste maanden zo’n hoog niveau dat het voor Ajax’ linksbuiten Younes een eer moet zijn met die Mannschaft mee te kunnen doen. In het laatste kwalificatieduel van de ploeg van Joachim Löw kreeg Younes een invalbeurt van twintig minuten.

De perfecte reeks van de Duitsers is geen record op zich (de doelpunten voor wel), want in de kwalificatie van Oranje onder Bert van Marwijk voor het WK 2010 werden ook alle acht duels gewonnen (au!). 

Vooraf kon Younes al verwachten dat hij in Kaiserslautern speelminuten kon krijgen. “Ik zal zondag zeker enkele wijzigingen aanbrengen in het basisteam, ” zei oefenmeester Löw van de regerend wereldkampioen. “Dit is een mooie gelegenheid om andere spelers een kans te geven. Nee, ik weet nog niet wie. Eerst maar eens kijken hoe iedereen ervoor staat."

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22635