Ajax O19 boekt simpele zege op AZ O19

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een eenvoudige zege op AZ O19 geboekt. De Amsterdammers wonnen met 4-0 door goals van Pereira, Ylätupa, Ekkelenkamp en De la Vega.

Het team van John Heitinga domineerde vanaf de eerste minuut de wedstrijd. Al kwam AZ er sporadisch doorheen. Na een aantal kleine kansjes van Ajax (Pereira, Ylätupa, Pasquali) meldde AZ zich voor het eerst aan de andere kant van het veld. Fase schoot de bal in het zijnet. Na dik twintig werden de Amsterdammers gevaarlijker. Een schot van Bakker ging naast. Na 27 minuten was het wél raak. Een goede voorzet van Bakker werd binnengeschoten door Pereira, die daarmee zijn eerste doelpunt voor Ajax scoorde. In de slotfase van de eerste helft waren Ekkelenkamp en Kemper nog dicht bij een doelpunt, maar beide keren ging de bal er net niet in. In de blessuretijd werd Van der Wacht (AZ O19) van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart van de middag.