Ajax Jeugd: O19 boekt ruime zege in Volendam, onnodig gelijkspel voor O16

Ajax O19 en Ajax O16 kwamen zaterdag in actie. O19 speelde in Volendam de eerste competitiewedstrijd tegen de plaatselijke FC en O16 speelde op De Toekomst de mini-Klassieker.

Ajax O19De ploeg van trainer John Heitinga en Frank Peereboom speelde zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegen FC Volendam werd het 5-0. Ché Nunnely opende al vroeg in de wedstrijd de score. Na zo’n twintig minuten werd die score verdubbeld door een geweldig schot van Navajo Bakboord. Ajax probeerde verder weg te lopen bij Volendam, maar dit lukte echter pas n de tweede helft. Via Ylätupa (penalty), Botman en Kaars liepen de Amsterdammers uit naar een 5-0-zege.

Wedstrijdverloop FC Volendam O19 – Ajax O19 (0-5):‘8. 0-1 Nunnely‘21. 0-2 Bakboord’63. 0-3 Ylätupa (Pen.)’89. 0-4 Botman’93. 0-5 Kaars

Opstelling Ajax O19:El Maach; Bakboord, Botman, Bakker, Kemper; Pasquali, Ter Heide, Jensen; Nunnely, Pereira, Ylätupa.Wissels: Plomper, Dest, Ekkelenkamp, Schön, De la Vega, Kaars.