Goedhart: ‘Voetballers worden goed gescreend’

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen zaterdag stortte Ajax-middenvelder Abdelhak Nouri in elkaar tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Voormalig Ajax-dokter Edwin Goedhart begrijpt dat mensen de indruk hebben dat hartproblemen bij profvoetballers vaker voorkomen dan bij andere sporters. ‘Ze krijgen veel meda-aandacht’, aldus de huidige arts van het Nederlands elftal tegenover het Algemeen Dagblad.

‘Precieze cijfers zijn niet bekend, maar ik zou niet kunnen bedenken waarom het bij voetballers meer voor zou komen dan bij andere sporters. Profvoetballers worden uitermate goed gescreend. Een voetballer krijgt elk jaar een hartfilmpje. Ajax traint bovendien altijd met hartslagmeters.”

Goedhart kan niet specifiek ingaan op de gebeurtenissen rondom Nouri, omdat hij de details niet kent. Als dokter bij Ajax was hij wel betrokken bij Evander Sno, die in 2010 tijdens een duel van Jong Ajax hartproblemen kreeg. ‘In alle Nederlandse stadions is een defibrillator aanwezig en ik schat in bij 85 procent van de amateurs. Dat hebben we in Nederland goed voor elkaar. Maar er blijft altijd een mate van onzekerheid. Want niet alles is te detecteren. We weten nog niet alles.’

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/07/10/goedhart-voetballers-worden-goed-gescreend/