Pienaar keert terug, maar niet naar Ajax Cape Town

Bron: www.ajaxlife.nl

Het was altijd smullen van de techniek van Pienaar. © Pro Shots

Steven Pienaar is een voetballer om van te smullen. Of moeten we zeggen was een voetballer om van te smullen? Het lijkt erop dat hij zijn beste dagen achter de rug heeft, getuige ook zijn besluit om terug te keren naar Zuid-Afrika. Bidvest Wits lijft hem in.

De 35-jarige Pienaar begon zijn loopbaan bij Ajax Cape Town, maar sluit daar dus niet af. De kans is vrij groot dat Bidvest Wits, afgelopen seizoen kampioen van Zuid-Afrika, zijn laatste club wordt. Het valt vooral te hopen dat de middenvelder een tijdje fit blijft.

Pienaar sukkelt vrijwel altijd met blessures, dat gebeurde ook al tijdens zijn periode bij Ajax. Ajax nam hem over van zusterclub Ajax Cape Town en in Amsterdam vierde hij twee kampioenschappen, twee keer de bekerwinst plus die ene mooie campagne in de Champions League.

‘Pienaar Paradise’ was vervolgens te bewonderen bij Borussia Dortmund, Everton, Tottenham Hotspur en Sunderland, maar de prestaties werden hoe meer hij op leeftijd kwam steeds een beetje minder. Het lijf liet hem ook wel eens in de steek.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22049