Nouri dirigeert Jong Ajax naar 2-0-zege

Jong Ajax heeft vrijdagavond een 2-0-zege geboekt op Helmond Sport. Abdelhak Nouri en Pelle Clement waren trefzeker voor de ploeg van Marcel Keizer.

De Amsterdamse beloften domineerden in de beginfase, maar kregen geen echte grote mogelijkheden. Na zo’n twintig minuten leidde een goede actie van Noussair Mazraoui tot een penalty, die vervolgens moeiteloos werd benut door Abdelhak Nouri. Na de 1-0-voorsprong waren Vaclav Cerny en Pelle Clement dicht bij een tweede treffer. Na een fantastische pass van Nouri werd Clement bereikt. De aanvaller schoot de bal heel beheerst in het doel en verdubbelde daarmee de voorsprong van Jong Ajax. In de tweede helft lukte het de Ajacieden niet meer om verder uit te lopen. Onder andere schoten van Mateo Cassierra, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny en Pelle Clement werden gemist.

Scoreverloop Jong Ajax-Helmond Sport 2-0 (2-0):‘18. 1-0 Nouri (Pen.)‘39. 2-0 Pelle Clement

Opstelling Jong Ajax:Alblas; Zeefuik, Bergsma, Savastano, Dankerlui; Eiting (‘88. Leyder), Nouri, Mazraoui (‘53. Walian); Cerny, Cassierra, Cerny.