De Ligt: “Ik denk dat ik zelf prima heb gespeeld”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Matthijs de Ligt is nog maar net 18 jaar, maar de centrale verdediger was gisteren één van de sterkhouders bij Ajax in het treffen met FC Kopenhagen (2-0). De Ajacied werd dan ook verkozen tot Man of the Match. Het talent was ook tevreden over zijn eigen prestatie.

“Ik denk dat ik zelf prima heb gespeeld”, zegt De Ligt tegen FOX Sports. “Die spits was niet de scherpste vandaag. Ik kon er drie keer voor komen en toen had ik hem. Ik probeerde er zo kort mogelijk op te zitten.” Verdedigend zat het snor, maar aanvallend had Ajax de wedstrijd wel eerder in het slot kunnen gooien, meent de verdediger. “In de vorige wedstrijd hadden we ook al een paar momenten waarop we het niet uitspeelden, vandaag weer. Dan wordt het toch nog lastig. Maar buiten die kans van Cornelius hebben zij niets gecreëerd”, aldus De Ligt, die verder de teamprestatie prijst. “Ik had het gevoel dat we er bovenop zaten. In de eerste helft kwamen zij amper in onze zestien”, zo besluit de jeugdinternational.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/03/17/de-ligt-ik-denk-dat-ik-zelf-prima-heb-gespeeld/

Gegevens