Ajax O19 overklast Dynamo Kiev in UEFA Youth League: 3-0

Ajax O19 heeft de kwartfinale van de UEFA Youth League bereikt door op sportpark de Toekomst met 3-0 te winnen van Dynamo Kiev O19. De ploeg van Aron Winter, met Matthijs de Ligt en Justin Kluivert in de basis, liet vanaf het eerste fluitsignaal zien wie de baas is op de Toekomst.

Na elf minuten was het al raak en scoorde Sierhuis uit een prima voorzet van Anderson Lopez en de toeschouwers op de Toekomst gingen er eens goed voor zitten. Na nog wat kansen werd dit uiteindelijk ook de ruststand. In de tweede helft besliste Ajax het treffen definitief door een heerlijk kopbal van Dani de Wit die wel raad wist met een voorzet van Justin Kluivert. Het laatste sprankje hoop van Dynamo Kiev werd door Kaj Sierhuis drie minuten voor tijd de grond ingeboord en Sierhuis maakte zijn tweede treffer van de avond. Een fantastische teamprestatie van Ajax O19 dat zich met de overwinning plaatst voor de kwartfinale van de UEFA Youth League. Daarin treft het Monaco of Real Madrid onder 19.

Opstelling Ajax O19: Van Bladeren; Zeefuik, Sidoel, De Ligt, Bakker; D. De Wit, Eiting, Lang; Lopez, Sierhuis, Kluivert.