'Scouts topclubs moeten zich kapot schamen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Voormalig Oranje-spits Pierre van Hooijdonk is van mening dat de Nederlandse topclubs op basis van scouting een aantal flinke fouten hebben gemaakt de laatste jaren. De analist ziet sommige Nederlandse spelers uitblinken in het buitenland, welke door de topclubs in Nederland eerder werden genegeerd.

Van Hooijdonk neemt Virgil van Dijk en Marten de Roon als voorbeelden. 'De scouts van de Nederlandse topclubs mogen zich kapot schamen, als je ziet hoe geweldig zij zich hebben ontwikkeld. Laat dit soort verstandige gasten het voorbeeld zijn voor onze huidige Nederlandse talenten', aldus de oud-spits in zijn column in Voetbal International.

Van Dijk was in Nederland een belangrijke pion bij FC Groningen, vertrok naar Celtic en is nu leider in de defensie bij Southampton. De Roon verliet SC Heerenveen voor een avontuur bij Atalanta Bergamo en is inmiddels een vaste basiskracht bij Middlesbrough.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/101837/scouts-topclubs-moeten-zich-kapot-schamen