Roemeens talent Farcas vlogt over gastgezin en Ogararu

Bron: www.ajaxlife.nl

In ‘De Toekomst Vlog’ geeft Ajax een inkijkje in alles wat er gebeurt in de jeugdopleiding van Ajax. Dit keer was het de beurt aan het Roemeense talent Ricardo Farcas. Hij praat met landgenoot George Ogararu en laat zien hoe het er in zijn gastgezin aan toe gaat.

Farcas is de enige Ajaxjeugdspeler van Roemeense komaf. De 16-jarige verdediger tekende deze zomer een driejarig contract bij de Amsterdammers. Hij trad daarmee in de voetsporen van onder andere Nicolae Mitea, Cristian Chivu en Ogararu.

Die laatste is momenteel ook werkzaam bij Ajax als jeugdtrainer en assistent van Jong Ajax. De ex-Ajacied is trots op zijn landgenoot. “Ik ben een beetje zijn oude broer,” zegt Ogararu. “Toen ik hem voor het eerst zag leek hij in zijn spel net Chivu. Hou deze jongen in de gaten, hij is supergoed.”

Andersom heeft Farcas ook veel aan Ogararu. “George is altijd bij me en helpt me met alles. Daar ben ik hem dankbaar voor.” Daarnaast heeft hij ook veel aan zijn gastgezin. Die helpen hem een beetje thuis te voelen in Amsterdam.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21015

Gegevens