Ajax Vrouwen gelijk tegen ADO Den Haag

Gisteravond speelden de Ajax Vrouwen de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van ADO Den Haag. Op de toekomst werd het 1-1. Het doelpunt van Ajax werd gemaakt door Kelly Zeeman.

Ajax nam het op de toekomst op tegen de nummer drie van de Eredivisie voor vrouwen, ADO. De Hagenaren lieten zien niet voor niets naar Amsterdam te zijn gekomen en namen in de beginfase de touwtjes in handen. Het was echter door goed Amsterdams verdedigen dat Ajax in de beginfase overeind bleef. Maar toch kreeg Ajax zo z’n kansjes. Marjolijn van den Bighelaar was op weg naar de 1-0 maar trof helaas geen doel. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Pia Rijsdijk opende de score namens ADO Den Haag. Daarna kwam er meer evenwicht in het spel. Het spelbeeld golfde op en neer met kansen aan beide zeiden.

Na de rust drong Ajax meer aan. De Ajacieden namen het heft in handen en waren op zoek naar de gelijkmaker, met succes. Na iets meer dan een uur spelen was het raak. Uit de vrije trap van Kaagman kon Kelly Zeeman met een kopbal de stand gelijk trekken. Ajax bleef daarna de bovenliggende partij maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.